zondag 1 augustus 2010

Zonnebeke: Laatste doorgedreven training

Hallo,

Gisteren ging ik van start in Zonnebeke. Met 55 collega's stond ik aan de start om 15 ronden van 7,5 km af te werken. Het parcours was vrij eenvoudig, het bestond uit 4 rechte stukken, 2 strookjes licht bergop en vooral zéér véél wind.

Bij de start kregen we er ook nog eens een buitje bovenop. Om geen risico's te nemen schoof ik snel naar voren in het peloton en nam ik de kop zonder achterom te kijken. Zo reed ik plots na één ronde weg, maar een halve ronde verder kwam de rest terug aansluiten. Eén ronde verder muisden er dan toch 2 renners vanonder, 7 renners gingen in de reactie. Ik besefte het gevaar en reageerde, alleen kon ik de kloof nog dichten en zo kwamen we met 10 voorop. De voorsprong liep nooit hoog op, tot maximaal 1 minuut, maar op de rechte wegen waren we nooit uit zicht. Na 70 km kwam het peloton plots weer terug tot op minder dan 10s. Dit was het sein om nog eens te versnellen. We reden opnieuw weg en nu waren we wel definitief vertrokken.

Ik voelde dat het beste er af was bij mij in de finale. Ik had me dan ook niet gespaard in de ontsnapping en reed al een hele wedstrijd op kop, in tegen stelling tot enkele 'slepers'. Bij het ingaan van de laatste ronde reden 4 renners weg, ik zat net op kop van de groep en weigerde dan ook te reageren (nu ja, zoals ik zei zaten de benen ook niet echt meer fris). De 4 waren gaan vliegen en wij schoten nog met 5 over. Ik ondernam nog een poging om naar de 5e plek te rijden, maar 2 renners kwamen nog terug aansluiten. Spurten zat er niet echt meer in en zo werd ik 7e.

Geen super uitslag, maar daar was het mij vandaag niet om te doen. Ik wou nog eens goed afzien en dat is me ook gelukt. De benen deden goed pijn de laatste 30 km, maar toch ben ik tevreden, want ik voelde me verre van slecht in de wedstrijd. Liever 7e met een tevreden gevoel achteraf, dan 4e (zoals in Rumbeke) met slechte benen. Misschien zat Kreizh Breizh ook nog wat in de benen (en natuurlijk het harde labeur onderweg), waardoor ik in de finale misschien iet wat frisheid mankeerde. De komende 4 dagen staan volledig in het teken van recuperatie en hopelijk doet de supercompensatie (googlen voor de 'niet-trainingspecialisten') dan zijn werk.

Ik kijk uit naar de Pyreneeën. Ik heb al meermaals goed gereden in de cols, dus moet dit hier, mits 'superconditie' ook mogelijk zijn.

Gr Klaas

Geen opmerkingen: