vrijdag 13 januari 2012

Kilometers malen...

Hallo

Zoals de titel doet vermoeden hebben we vandaag meerdere uren in het zadel doorgebracht. De bedoeling was eerst om vandaag 5u te trainen en morgen 6u. De goede moraal en het parcours leiden er echter toe dat er vandaag al 6u op de teller stonden. En het zijn er die tellen!

Rond een uur of 10 trokken we met zijn vieren op pad. Hoewel het fris was, door de heldere nachten lagen er hier en daar zelfs enkele ijsplekken, was de zon opnieuw van de partij. Na een twintigtal minuten de kustlijn te volgen tot in het mooie Bormes-les-Mimosas stond het eerste klimwerk op het programma. De Col de Gratteloup gevolgd door de Col de Babaou waren onmiddellijk stevige opwarmers voor de zwaarste col van de dag. Inderdaad, U vraagt wij draaien, de col de Notre Dames des Anges (zuidkant), werd meteen de zwaarste brok van de dag. Een 'geitenpad' dat niet loopt, maar wel steil bergop gaat was het decor.



Na een mooie afzink en een deugddoend vlakker stuk stonden nog 4 'colletjes' op het programma, la Garde Freinet, de Col du Périer gevolg door de Col de Taillude en de Col de Babaou van de noordzijde om af te sluiten. Na 5u20 passeerde we opnieuw aan ons logement waarna we besloten om nog 40 minuten langs de zee te rijden zodat er uiteindelijk 6u op de teller stonden.

Voor de liefhebbers van cijfers:
Duur: 6u
Afstand: 178,9 km
Gemiddelde snelheid: 29,8 km/u
Hoogtemeters: 2700m
Temperatuur: 11°C, een blauwe hemel, een stralende zon en een lichte bries
Caloriën: 4300 kcal

Uit die laatste kan je afleiden dat de zelfgemaakte spaghetti bolognaise, gevolgd door een eveneens zelfgemaakte appelcrumble (inderdaad, na 6u is een lichte dessert toegestaan) gesmaakt heeft!

Voila, nu ga ik slapen en morgen staan er 4 'vlakke' uren op het programma. Tijdens deze training gaan we ook een 4tal keer ronddraaien om wat wedstrijdritme te simuleren. Zondag volgt dan een recuperatie dag.

Slaapwel
Klaas

2 opmerkingen:

Tom Vandenbussche zei

Nu nog het hoogteprofiel van de hele rit en we zijn helemaal tevreden ;-)

Anoniem zei

Is dat niet een beetje van het goede teveel ?
TAKE CARE !

P.N.