woensdag 1 april 2009

Voorbeschouwing : TRIPTYQUE DES MONTS ET CHATEAUX

Hallo,

Van vrijdag tot zondag staat de eerste meerdaagse wedstrijd van het seizoen op het programma, de triptyque des monts et chateaux.

Vrijdag staat de gemakkelijkste rit op het programma, we starten (11u55) in Vieux-Condé (Fra.) en komen 170 km later aan in Quevaucamps, onderweg staan enkele hellingen op het programma, maar die zullen normaal voor weining problemen in het peloton zorgen. Enkel de wind zou een mogelijke spelbreker kunnen worden, maar dat wordt natuurlijk afwachten. Toch is het de eerste dag altijd opletten voor gevaarlijke ontsnappingen die het klassement kunnen bepalen.

Op zaterdag mogen we 2 keer aan de slag, in de voormiddag staat een korte (8,3 km) tijdrit op het programma. Deze vindt plaats te Flobecq en verloopt over een geacidenteerd parcours. De eerste renner start om 9u00 en de laatste renner wordt rond 11u41 aan de streep verwacht.
In de namiddag mogen we ons dan nog eens opmaken voor een vrij korte, maar vinnige etappe. Om 14u50 starten we in Frasnes-lez-Buissenal en komen na 126,7 km aan in Soignies. Er zijn enkele hellingen in het parcours opgenomen, maar die liggen hoofdzakelijk in het begin van de rit, met de tijdrit in de benen zal dit dus zeker pijn doen, maar herstel is nadien nog mogelijk...

De laatste dag staat dan de "koninginnerit" op het programma. Om 12u30 gaan we van start aan het mooie Chateau de Beloeil om na 123.8 km voor het eerst aan de aankomst in Doornik te passeren waar we nog 2 plaatselijke ronden van 16,8 km moeten afwerken. Tijdens het eerste gedeelte in lijn krijgen we meerdere stevige hellingen te verteren, waaronder 2 maal de Beau-Site te Saint-Sauveur. In de plaatselijke ronden wacht dan telkens op 5 km van de aankomst de beklimming van de Col de la Croix Jubaru gevolgd door een kasseistrook van één kilometer in Doornik vlak voor de aankomst. Deze ingrediënten moeten zeker voor afscheiding kunnen zorgen.

Vorig jaar deed ik het al goed in deze wedstrijd en kon ik mij door een 3e plaats in de laatste etappe als 9e in het eindklassement plaatsen. Toen waren de verschillen in de top 15 heel erg klein, met het weer dat ze voorspellen zou dit opnieuw zo kunnen zijn, maar daarentegen is het parcours wel iets zwaarder...
Met de conditie die ik momenteel bezit hoop ik mijn prestatie van vorig jaar te kunnen verbeteren, maar in dit sterke deelnemersveld zal dit geen evidentie zijn. Maar we gaan er voor!

Groetjes Klaas

1 opmerking:

Anoniem zei

Alvast goed gestart !
Goed zo en tot morgen.

LP