donderdag 20 juni 2013

Ruddervoorde: Kilometers malen...

Hallo

Dinsdag nam ik deel aan de Sint-Elooisprijs in Ruddervoorde. In tropische omstandigheden moesten we 15 ronden van 11 kilometer afleggen, goed voor een afstand van 165 km in totaal dus. Het mooie weer, sterke deelnemersveld en snelle parcours zorgden er voor dat de talrijk opgekomen toeschouwers een echte snelheidswedstrijd te zien kregen.

Al in de tweede ronde konden enkele renners zich van het peloton afscheuren. De volgende drie ronden gebeurde dit telkens opnieuw en zo vormde er zich na een vijftal ronden uiteindelijk een kopgroep van een 20 tal renners. Zij reden een voorsprong van 3 minuten bijeen. Voor onze ploeg waren Amorison, Baestaens en Breyne vertegenwoordigd waardoor ik me 'rustig' -met een gemiddelde snelheid van 47 km/u is dit relatief- in het peloton kon laten meedrijven. Rond half koers zetten MTN Qhuebeka, de ploeg van Milaan - San Remo winnaar Ciolek, de achtervolging in. Ze deden dit zeer ijverig en met nog 4 ronden te gaan liep de voorsprong van de leiders terug tot 1min15. Een spurt leek in de maak. Dit was het moment voor de kopgroep om opnieuw te versnellen en de hitte eiste ook zijn tol voor de achtervolgers die iets te ijverig waren in het begin en hierdoor wat stil vielen. Hierdoor steeg de voorsprong van de leiders opnieuw tot boven de 2 minuten en zo konden zij strijden voor de overwinning. Hierin haalde Steven Caethoven het in een spurt met 3 voor Breyne en Van de Walle.

Ikzelf eindigde als 84e in het peloton. Zoals gepland vatte ik deze wedstrijd als training op voor het BK. Voor en na de wedstrijd deed ik dan ook nog wat extra kilometers met als doel de afstand van het BK (220 km) nog eens in de benen te hebben. Nu is het vooral goed herstellen en hopen op een goede dag.

Groeten
Klaas

1 opmerking:

Noekel zei

Succes in La Roche