maandag 11 maart 2013

Nooit op koers voor de prijzen in het Waasland

Hallo

Gisteren nam ik in winterse, maar gelukkig droge omstandigheden deel aan de Omloop van het Waasland. Met zowat 150 renners gingen we van start op de markt in Lokeren voor eerst 2 ronden van 27,5 km, daarna 25 km tot in Stekene waar nog 8 (ipv de voorziene 9) plaatselijke ronden van 12,4 km moesten afgewerkt worden, goed voor net geen 180 km in totaal dus.

Door ziekte gingen we maar met 7 renners van de ploeg van start, ikzelf probeerde samen met ploegmaat Prémont in de eerste 2 ronden meermaals mee te gaan in een vroege ontsnapping, maar we kenden beiden geen succes. Elf renners gingen er van door na 40 km zonder Crelan-Euphony vertegenwoordiger. Meteen een grote handicap, want het gewicht van de wedstrijd kwam hierdoor op onze schouders terrecht. Toen de voorsprong 2min20 was bij het aanvangen van de lokale ronden te Stekene zetten we met de ploeg de achtervolging in. Ikzelf reed samen met Stijn Steels, Christophe Prémont en Egidijus Juodvalkis gedurende 3 ronden volle bak om het gat te dichten. Eens het peloton weer samen moest ik even herstellen van de inspanningen. 7 renners trokken een ronde verder opnieuw in de aanval, maar helaas was de ploeg opnieuw niet vertegenwoordigd na de geleverde inspanningen. Geen enkele ploeg nam het heft in handen om de achtervolging in te zetten waardoor de leiders buiten schot bleven en ik dus met het peloton voor plek 8 binnen kwam.

Klaas

1 opmerking:

Anoniem zei

't Zal toch een goede training geweest zijn. De komende Franse koersen liggen jou waarschijnlijk goed. Zou je daar een top 20 plaats uit de brand kunnen slepen ?
In elk geval: GOOD LUCK !
P.N.1411