donderdag 14 mei 2009

Voorbeschouwing : Triptyque Ardennais

Hallo,

Morgen staat de volgende wedstrijd al voor de deur, het gaat opnieuw richting Ardennen, maar dit keer doen we 3 dagen de provincie Luik aan voor één van de mooiste Belgische rittenkoersen, de Triptyque Ardennais.

Op vrijdag staat de eerste rit op het programma, met start en aankomst te Malmedy. De start is om 12u30, eerst leggen we een grote ronde af en daarna sluiten we af met nog een grote plaatselijke ronde, goed voor 133 km in totaal. Op papier is dit misschien de lichtste etappe, hoewel er ook al tal van hellingen in zitten die het hele deelnemersveld al uit elkaar kunnen ranselen.

Op zaterdag krijgen we dan de langste rit voor de kiezen. We starten om 13u te Eupen, waarna we na 103 km Bütgenbach bereiken. Tijdens deze grote lus krijgen we al tal van hellingen te verwerken. Om te eindigen mogen we nog 2 lokale circuits in en rond Bütgenbach afwerken van 23.5 km, goed voor 150 km in totaal. Met de finish op de top van een helling zullen er opnieuw tijdverschillen te noteren zijn.

Op zondag mogen we dan nog 2 keer aan de slag. Om 9u30 starten we in Soumagne waar we 4 ronden afwerken van 19 km met telkens 2 beklimmingen hierin. Goed voor 78 km in totaal dus met 8 hellingen, pittig dus...
's Namiddags staat dan nog een lastige etappe te Aywaille op het programma. De start is om 14u30. Ook deze etappe belooft zeer lastig te worden, onmiddellijk na de start gaat het al bergop... Na 52 km en 4 hellingen verder komen we terug in Aywaille, waar dan eerst nog een lokale omloop wacht met de cote de Chambralles, Niaster en Redoute. Daarna volgen nog 2 kleinere plaatselijke ronden met de cote d'Awan. Na 111km komen we uiteindelijk aan en weten we wie Jan Bakelants mag opvolgen...

Ik hoop mij zeker nog eens te kunnen tonen. In Circuit de Wallonie heb ik nog bewezen goed in vorm te zijn. En ook de weersverwachtingen spelen niet in mijn nadeel, ik zie het dus zitten!

Groetjes Klaas

Gedetailleerde info over het parcours is te vinden op :
http://www.velowallon.be/modules.php?name=News&file=article&sid=13463

Geen opmerkingen: