zondag 26 augustus 2012

Afzien achter de derny!

Hallo

Gisteren nam ik voor het eerst deel aan een derny criterium. Het parcours in Meulebeke was meteen een harde leerschool voor een beginner als ikzelf! Een rondje van 3 km dat rijkelijk voorzien was van de nodige bochten, eerder iets voor de explosieve types dus.

Hoewel de naam criterium doet vermoeden dat er eerder gezapig gereden zou worden was dit toch niet het geval. Een Kampioentrui als inzet zorgde er voor dat de vlam er onmiddellijk in zat. Na 3 aanloopronden waarin het vooral positie kiezen was mochten we plaatsnemen achter onze derny voor nog 25 ronden. Aangezien dit voor mij de eerste keer was ging ik voorzichtig van start. De eerste ronden verloor ik dan ook ontzettend veel tijd in de bochten, en omdat er zoveel waren liep ik al snel achter de feiten aan. In de eerste helft van de wedstrijd had ik ook wat moeite om goed te "colleren" achter de derny, aangezien ik geen risico's wou nemen, liet ik iets te veel ruimte achter de derny waardoor ik uiteraard meer wind opving. Naarmate de wedstrijd vorderde voelde ik me wel zekerder achter de derny en liep het wat vlotter. Uiteraard was dit echter veel te laat om nog een rol van betekenis te spelen. Ik werd uiteindelijk 15e.

Het werd vooral een 'leuke' ervaring en een goede training. Een specialist zal ik allicht nooit worden...
Woensdag (en niet donderdag zoals eerst gemeld) ga ik van start in de Stadsprijs van Geraardsbergen. Daar kan ik (hopelijk) zelf voor brommer spelen!

Klaas

Geen opmerkingen: