donderdag 13 mei 2010

Voorbeschouwing : Triptyque Ardennais

Hallo,

Vanaf morgen tot en met zondag neem ik deel aan de Triptyque Ardennais, dit is misschien wel de meest prestigieuze meerdaagse in België. Zoals de naam doet vermoeden krijgen we een Ardeens parcours voor de wielen geschoven.

Morgen starten we om 12u40 in Welkenraedt voor een rit van 148,9 km. Eerst moeten we goed 86 km in lijn afleggen en daarna nog 3 plaatselijke ronden in en rond St. Vith van goed 20 km. In totaal zitten er 12 hellingen in de rit, geen bekende namen, maar daarom niet minder lastig.
Op zaterdag staat misschien wel de zwaarste rit op het programma, 149 km, eerst een grote omloop die start in het Duitse Monschau om 12u, goed voor 121 km, daarna nog 2 lastige plaatselijke ronden van 14 km in Eupen. Opnieuw moeten we 12 hellingen overwinnen met aankomst boven op de côte de Frikandelle.
Op zondag staan er nog 2 ritten op het programma, in de voormiddag (start om 9u30) in Saint-Hubert, eerst leggen we 21 km in lijn af, daarna nog 5 plaatselijke ronden van 12,5 km, goed voor 83,4 km en 7 hellingen in totaal.
In de namiddag gaan we dan nog eens aan de slag in Libramont (15u), opnieuw leggen we eerst een grote ronde (47,5 km) af en daarna nog 5 plaatselijke ronden (12,2 km), goed voor 108 km in totaal en opnieuw 7 hellingen.

Het parcours ziet er lastig uit en dus belooft het een mooie wedstrijd te worden. Hopelijk zijn de benen goed zodat ik kan meedoen voor een mooi klassement of anders een rit.

Gr Klaas

Meer info op:
http://www.cchawy.be/Tryptique.html

1 opmerking:

Anoniem zei

dankzij uw blog weet ik tenminste waar ik moet zijn om te komen supporteren ! bedankt ! x