maandag 19 december 2011

Eerste dagen in Japan

Konishiwa

Onderussen ben ik al drie dagen in Japan. We zijn hier zeer goed ontvangen. De eerste dag hebben we een pak nieuw materiaal in ontvangst genomen en alles in orde gebracht. Ik kan nu al zeggen dat het niet aan het materiaal zal liggen... ook de nieuwe outfit mag er zeker zijn. Sober, retro en modieus tegelijk.

De tweede dag hebben we dan kennis gemaakt met de Japanese ploegmaats. Dat is uiteraard niet altijd even eenvoudig vanwege de taalbarriere, maar verrijkend is het zeker. Dit eerste contact verliep tijdens een vlakke training van 120 km. Het is even opletten, want het verkeer is niet te vergelijken met ons verkeer. Alleen al links rijden vergt opperste concentratie. De dag hebben we dan afgesloten met een gezamelijk Japanees diner getrakteerd door de manager. Dit was een zeer leuke en lekker ervaring. De lokale schotels werden rijkelijk op tafel gezet waarna we met de stokjes, uiteraard, ons tegoed deden aan al dat lekkers volgens de Japanse traditie.

Vandaag hebben we dan een korte training van 2u1/2 afgewerkt met enkele specifieke oefeningen. Nu gaan we in de namiddag richting het hospitaal voor een medische check up.

Morgen gaan we opnieuw wat langer training met enkele cols. Overmorgen volgt dan nog een ploegenvoorstelling in Tokyo en donderdag gaat het opnieuw richting Belgie. Dat zal opnieuw aanpassen zijn, het uurverschil, de deugddoende zon - geen wolkje te bespeuren en een goede tien graden - en de Japanese keuken.

Lang zal ik echter niet in Belgie moeten vertoeven, want van 4 tem 14 januari verzamelen we met de Europese renners voor een stage in het zuiden van Frankrijk.

Op deze manier zal het nieuwe seizoen er snel zijn.

Klaas

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geniet ervan man ! ... and ... a save trip home.

P.N.

Claeys Robert zei

Hallo Klaas,
Ik lees dat het zeker geen spookploeg is waar je voor zult rijden. De trainingen verlopen blijkbaar ook goed. Je verblijf daar zal zeker een enige belevenis zijn. Ik bel je wel eens tussen kerst en nieuw.
Groetjes, Robert